Blog

Onze nieuwe overkappingen: Pastoor Buitenleven

Op onze website en in onze showroom introduceren we drie unieke platte-dak overkappingen, elk met een eigen stijl, karakter en prijsklasse. Zo is er altijd een perfecte match voor jouw tuin én budget. In deze blog nemen we je mee langs de kenmerken en voordelen van elk model, zodat je eenvoudig de ideale keuze kunt maken voor jouw buitenruimte. 

Algemeen

Onze Pastoor overkappingen worden standaard geleverd met een duidelijke opbouwhandleiding, zodat je eenvoudig zelf aan de slag kunt. Voor wie het nóg gemakkelijker wil maken, is er ook een gereedschapsset bij te bestellen. Dankzij de voorgezaagde halfhout-inkepingen in de ringbalken of hoek-inkepingen in de staanders (afhankelijk van het model) hoeft u het hout enkel op maat te zagen.

De overkappingen zijn volledig naar eigen wens samen te stellen. Of het nu gaat om wandbekleding (wandmodules), ramen, deuren, lichtstraten of glazen schuifwanden – de mogelijkheden zijn eindeloos! Zelfs de daktrimmen zijn aan te passen, met keuze uit zwart, aluminium of kraal aluminium. Daarnaast bepaal je zelf of je betonpoeren wilt toevoegen aan je bestelling.

De bevestigingsmaterialen voor vastschroeven van de overkappingen zijn inbegrepen en zijn van hoogwaardige kwaliteit. De EPDM dakbedekking is optioneel bij te bestellen. 

Kortom, met een Pastoor overkapping creëer je een unieke buitenruimte die helemaal aansluit bij jouw stijl en wensen!

Pastoor Buitenleven Ter Aar

De Pastoor Buitenleven Ter Aar overkapping is een landelijk model met een rondom lopend overstek van 25 centimeter. Deze overkapping is geschikt voor vrijwel elke tuin en biedt flexibiliteit in formaat. Standaard is de Ter Aar verkrijgbaar met een funderingsdiepte van 295 cm of 395 cm en lengtematen van 295, 395, 495 of 595 cm. Daarnaast zijn maatwerk opties altijd mogelijk om de overkapping perfect af te stemmen op jouw wensen en tuin. Wilt u een grotere overkapping? Uiteraard is dit ook mogelijk. Wij hebben namelijk speciale uitbreidingspakketten voor de overkapping.

De constructie van de Ter Aar overkapping is vervaardigd uit geschaafd Douglas hout, wat zorgt voor een natuurlijke en duurzame uitstraling. De staanders hebben een afmeting van 140x140 mm. Boven op de staanders liggen de ringbalken die eveneens een maat hebben van 140x140 mm, dit zorgt voor een strakke en stevige constructie. De dakliggers zijn gerealiseerd uit Douglas balken met een maatvoering van 65x140 mm. Boven op de gordingen worden Douglas dakbeschot planken gemonteerd. Om de constructie steviger te maken worden tussen de staanders en de ringbalken schoren geplaatst met een afmeting van 65x140 mm.

Pastoor Buitenleven Nieuwkoop

Het model Nieuwkoop lijkt sterk op de Ter Aar, waarbij dezelfde kopmaten worden gebruikt. Het grote verschil? De Nieuwkoop heeft geen overstekken, wat zorgt voor een strakke en moderne uitstraling. Hierdoor past de Pastoor Nieuwkoop perfect in een moderne en strakke tuin. 

Dit model overkapping is in dezelfde diepte en breedte maten te verkrijgen als de Ter Aar. En ook hiervoor geldt dat maatwerk en eventuele uitbreidingen mogelijk zijn.

Pastoor Buitenleven Korteraar

Het model Korteraar is het derde model in de platte-daken serie van Pastoor Buitenleven. Dit model is fijner vormgegeven dan de andere modellen, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor wie op zoek is naar een budgetvriendelijke optie zonder in te leveren op kwaliteit en stijl.

De overkapping is standaard verkrijgbaar in twee dieptematen: 265 cm en 365 cm. Aan de voorzijde is er een overstek van ongeveer 30 centimeter. Wat betreft de breedte zijn er vier standaardopties: 195 cm, 295 cm, 395 cm en 495 cm. Heb je specifieke wensen? Geen probleem, want maatwerk is ook voor dit model mogelijk!

De geschaafde Douglas staanders hebben een afmeting van 120x120 mm. In de staanders worden hoekinkepingen gezaagd, zodat de ringbalken van 45x145 mm stevig kunnen worden vastgezet. Bovenop de ringbalken worden dakliggers van dezelfde maat bevestigd. Ter ondersteuning van de constructie worden schoren met een afmeting van 45x120 mm geplaatst.

Kortom, met de drie unieke modellen van Pastoor Buitenleven Ter Aar, Nieuwkoop en Korteraar  bieden we overkappingen die perfect aansluiten bij iedere tuin en smaak. Of je nu kiest voor de landelijke charme van de Ter Aar, de strakke moderne uitstraling van de Nieuwkoop, of de budgetvriendelijke Korteraar. Dankzij de uitgebreide maatwerk opties kun je jouw overkapping geheel naar wens samenstellen en optimaal genieten van je buitenruimte.

Kies voor een Pastoor overkapping en transformeer je tuin tot een stijlvolle en functionele leefruimte!