Blog

Schutting laten plaatsen met onze montageservice

Schutting laten plaatsen met onze montageservice 

Bent u op zoek naar een nieuwe schutting? Er zijn veel factoren om te overwegen en keuzes te maken. Wilt u bijvoorbeeld houten palen of toch liever stevige, robuuste betonnen palen? Kiest u voor schuttingdelen of losse planken? En misschien nog wel belangrijker gaat u de schutting zelf plaatsen, of kiest u ervoor om dit allemaal door ons te laten regelen, zodat onze vakmensen de schutting bij u op locatie kunnen plaatsen?

Tuinafscheiding laten plaatsen

Een schutting laten plaatsen heeft vele voordelen. U kunt ontspannen terwijl het werk in uw tuin wordt gedaan, en u bent verzekerd van echte vakmensen en een prachtig eindresultaat waar u nog jaren van kunt genieten. Er zijn veel verschillende soorten schuttingen, die elk een andere manier van monteren vereisen en variëren in de tijdsduur van de montage. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en de locaties waar wij monteren? Stel eenvoudig uw vragen via ons contactformulier of neem telefonisch contact op met een van onze specialisten.

Waarom een schutting laten plaatsen?

Of u nu kiest voor een houten schutting, een hout-betonschutting of een volledig betonnen schutting, een tuinafscheiding brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo biedt het veel privacy en veiligheid uw tuin is netjes beschut en niet iedereen kan zomaar uw tuin inlopen of erin kijken.

Naast het bieden van veel veiligheid en privacy, kunt u een schutting ook perfect afstemmen op uw tuinstijl, zodat het een mooi geheel vormt. Bij Tuinhoutdiscount hebben we een breed assortiment met veel verschillende opties. U kunt kiezen voor een natuurlijk scherm, zoals riet of wilgenteen, maar we hebben ook klassieke of moderne houten schermen. Neem gerust een kijkje op onze webshop of kom langs in onze overdekte showroom van ruim 1100m².

Als u heeft besloten om een nieuwe schutting te plaatsen en u deelt de erfgrens met buren, is het altijd verstandig om even te overleggen. Aangezien jullie beiden eigenaar zijn van de schutting, is het belangrijk om zo min mogelijk meningsverschillen te hebben. Een mooi voordeel is dat de buren misschien willen bijdragen aan de nieuwe schutting, waardoor jullie de kosten kunnen delen.

Bij Tuinhoutdiscount bieden we een breed assortiment met scherpe prijzen. Hieronder geven we wat meer informatie over de verschillende soorten schuttingen.

Houten panelen schutting panelen

De meest populaire keuze voor een schutting is vaak een houten schutting. Binnen deze categorie heb je een ruime selectie aan verschillende materialen. Elk type hout heeft zijn eigen unieke eigenschappen en er is bijna altijd wel een optie die binnen jouw budget past. Hardhouten schuttingen zijn bijvoorbeeld erg populair vanwege hun lange levensduur van circa 15-25 jaar en hun goede weerbestendigheid in vergelijking met bijvoorbeeld Douglas schuttingen. Echter, de prijs van hardhout ligt aanzienlijk hoger dan die van Douglas.

Losse planken schutting

Een andere veelgebruikte optie zijn losse planken en palen, waardoor u de schutting kunt samenstellen die aan al uw wensen voldoet. Denk bijvoorbeeld aan een dichte schutting met Zweeds rabat planken, ook wel bekend als potdekselplanken. Of kies voor moderne triple-profiel planken, verkrijgbaar in diverse houtsoorten en dus kleuren. Als u liever wat meer groen tussen uw schutting wilt, kunt u ervoor kiezen om een gaaspaneel tussen de schutting te plaatsen. Hierdoor wordt de schutting mooi onderbroken en kunt u ervoor kiezen om dit te laten begroeien met klimopplanten.

Natuurlijke schutting

Natuurlijke schuttingmatten bieden een speelse alternatief voor de traditionele schutting. Gemaakt van materialen zoals riet, wilg, dopheide, bamboe of boomschors, geven ze een natuurlijke uitstraling aan je tuin en zijn ze een van de voordeligere opties voor schuttingen. Het is ook leuk om deze schuttingmatten te combineren met schuttingplanken en tuinschermen.

Beton schutting

Een steeds populairdere keuze in schuttingen is de hout-betonschutting. Door te kiezen voor betonnen palen en onderplaten, creëert u een perfecte basis voor een stevige schutting en bodemafscheiding. Deze palen zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: wit/grijs, antraciet en antraciet gecoat, waardoor ze bij elke houten scherm passen. Bovendien heeft beton een extreem lange levensduur, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over rottende palen. De onderplaat zorgt er ook voor dat uw houten tuinscherm van de grond wordt gehouden, waardoor het minder snel kan rotten door het vocht wat omhoog komt.

Schutting zelf plaatsen

Als u er toch de voorkeur aan geeft om de schutting zelf te plaatsen, is dat bij Tuinhoutdiscount geen enkel probleem. Onze specialisten denken graag met u mee om de juiste keuzes te maken voor het monteren van de schutting. Bovendien leveren wij de materialen voor de schutting door heel Nederland en België, zodat u meteen aan de slag kunt!